CURSURI DE MATEMATICĂ

Cursurile de matematică se adresează atât elevilor de clasele V-IX care își doresc să aprofundeze materia studiată la clasă în vederea pregătirii pentru examene, cât și celor care se pregătesc pentru olimpiade și concursuri.

Acestea se împart așadar în două categorii:

  • Consolidare (cursuri care urmează programa școlară).

Scopul cursurilor e să ofere o abordare diferită a materiei din programa școlară. Matematica e predată în stil constructiv: noțiunile se succed în așa fel încât, dacă nu înțelegi tot ce înveți, la un moment dat te vei pierde de tot. Urmărim să umplem golurile, să lămurim toate neclaritățile și să vă demonstrăm că matematica, odată înțeleasă, e logică și naturală.

Credem însă că frica de matematică are o sursă principală: Evaluarea Națională. Dar dacă înțelegi toate noțiunile din timp, examenul nu-ți va pune probleme. De aceea propunem tuturor elevilor de gimnaziu o ocazie de aprofundare continuă a temelor studiate, iar celor de clasa a VIII-a un program de pregătire organizat și riguros, care le permite recapitularea integrală a materiei necesare pentru examen.

Acestea fiind spuse, clasa a VIII-a este un an școlar dificil pentru toți elevii și pregătirea pentru examen implică multă muncă, ambiție și concentrare, lucru care îi poate epuiza pe elevi dacă nu au sprijinul necesar. Anul acesta, vom forma două grupe de pregătire în care sperăm să ne ajutăm elevii să-și atingă potențialul maxim. Pe lângă partea pur academică, vom oferi elevilor sfaturi utile cu privire la latura mai puțin tehnică a examenului: redactarea, încadrarea în foaia de concurs, gestionarea emoțiilor sau autoevaluare lucrării.

  • Performanță (cursuri de pregătire avansată).

Aceste cursuri sunt dedicate copiilor de gimnaziu care doresc să învețe matematica la un nivel înalt și celor care doresc să participe la olimpiade si concursuri.

Fie că e prima oară când participă la olimpiadă, fie că au deja experiență, însă își doresc să depășească noi bariere, elevii își vor găsi locul la cursurile noastre. Urmărim să aducem o nouă perspectivă asupra materiei de olimpiadă, punând accent pe procesul de problem-solving (să explicăm de unde vin ideile din spatele problemelor în loc să prezentăm monoton soluții plicticoase). Vrem să ne ajutăm fiecare elev să își atingă scopurile și să creăm o comunitate unită, așa cum e tradiția olimpiadei de matematică în România.

Fiecare dintre profesorii de la secțiunea Performanță are cel puțin un concurs internațional la activ (iar 5 dintre ai au fost chiar colegi de echipă la JBMO 2022). Așadar, mai mult decât lecții, tehnici și probleme, pot oferi sfaturi utile legate de orice aspect al olimpiadelor.

Lecțiile se vor desfășura pe platforma Google Meet și vor fi create un Google Classroom și un grup de WhatsApp pentru materiale și anunțuri.

Programul cursurilor va fi stabilit de profesori împreună cu elevii, odată intrați în grupul de WhatsApp.

Vă puteți înscrie aici.