CURSURI DE INFORMATICĂ

Având în vedere perioada aglomerată care urmează la informatică, am încheiat activitatea pentru acest an școlar. Ne revedem la toamnă!


Cursuri se adresează elevilor de clasele V-IX care se pregătesc pentru concursuri și olimpiade. Lecțiile vor fi conform cu programa olimpiadei pentru fiecare clasă.

Deși cu toții suntem conștienți de mici de existența informaticii și credem că putem să anticipăm cum va arăta această materie la școală, când vine vorba de probleme de olimpiadă apar de multe ori surprize. Știm că informatica este slab sau deloc dezvoltată în multe școli din țară, așa încât puțini copii au acces la resurse și pregătire de nivel înalt. Ne propunem să substituim aceste lipsuri și să atragem cât mai mulți elevi către performanță în informatică printr-un program de lucru adaptat la nivelul și cerințele fiecăruia.

Așadar, elevii vor fi împărțiți în trei grupe: începători, intermediari și avansați. Își aleg grupa odată cu înscrierea, cu posibilitatea de schimbare atunci când simt nevoia. Grupele sunt după cum urmează:

  • Începători: elevii care nu au deloc experiență de lucru (sau experiență minimală) în niciun limbaj de programare, care vor porni totul de la 0;
  • Intermediari: elevii care au mai rezolvat probleme de olimpiadă, familiari cu programa de olimpiadă pentru clasele V-VI;
  • Avansați: elevii care sunt peste nivelul celorlalte două grupe.

Lecțiile se vor desfășura pe un server de Discord, unde vor fi puse și pentru materiale și anunțurile aferente pregatirilor.

Programul cursurilor va fi stabilit de profesori împreună cu elevii, odată intrați în serverul de Discord.

Vă puteți înscrie aici.